CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

Witmakersstraat 10

6211 JB Maastricht

+31 (0) 6 52 77 92 63 
info@chrispachen.nl

STUUR EEN BERICHT

©2019 CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

1/4

BRANDS-BRABANT

Opdrachtgever

De heer Brands-Brabant


Omvang

Verbouwing particuliere woning


Locatie

Maastricht

 

De monumentale woning in het hartje van Maastricht is getransformeerd, waarbij de individuele verdiepingen door zichtlijnen beter met elkaar verbonden zijn.
De gelaagde opbouw van het monument is doorbroken door de zolderverdieping toegankelijk te maken en in te richten als gastenverblijf. Om het monument niet aan te tasten en een maximale beleving van het monument te waarborgen is aan het gastenverblijf een unit toegevoegd die als zelfstandig element op de zolderverdieping gepositioneerd is. Deze unit bevat alle voorzieningen die nodig zijn voor het functioneren van het verblijf (keuken, berging, badkamer).
Door de opstelling van de “utility” te verdraaien ten opzichte van de hoofdrichting van het pand ontstaan meer private en meer openbare delen.
Door een transparante zone te introduceren in de vloer wordt een koppeling tot stand gebracht tussen de zolderverdieping en de onderliggende verdieping. Dit doorzicht creëert meer verbinding tussen de verdiepingen, waardoor er meer dynamiek in de woning en het wonen ontstaat.

 

*Dit project is onder verantwoording van Peter Claassens  gerealiseerd door N Architecten.