CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

Witmakersstraat 10

6211 JB Maastricht

+31 (0) 6 52 77 92 63 
info@chrispachen.nl

STUUR EEN BERICHT

©2019 CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

1/20

BOSTON SCIENTIFIC

Opdrachtgever

Boston Scientific Kerkrade


Omvang

ca. 4000m² kantoren, 500m² restaurant en een fitnessruimte van 300m²

Locatie

Kerkrade

Boston Scientific  is een internationaal opererend bedrijf, dat wereldwijd de grootste producent is van medische apparatuur die zich richt op minimaal invasieve geneeskunde, met vestigingen in 40 landen. De faciliteit van Boston Scientific in Kerkrade biedt aan meer dan 200 mensen werk en fungeert als het internationale distributiecentrum van Boston Scientific.

"Boston Scientific is dedicated to transforming lives through innovative medical solutions that improve the health of patients around the world".

Boston Scientific voert een internationale bedrijfsstandaard voor al hun kantoren en distributiecentra en is  wereldwijd bezig met het implementeren van nieuwe werkconcepten.

Dit concept gebaseerd op open werkomgevingen, diende ook geïmplementeerd te worden in het distributiecentrum in Kerkrade. Bijkomend zijn de locaties van Kerkrade en Maastricht samengevoegd tot één locatie, hetgeen betekent dat er ca. 200 nieuwe werkplekken gecreëerd zijn.

In totaal betekent dit dat er ca. 4200m² kantoren, 500m² restaurant en een fitnessruimte van 300m² gerealiseerd of opnieuw vorm gegeven zijn.

Samen met N architecten zijn wij binnen het bouwteamverband en als volwaardig lid van het team verantwoordelijk geweest voor ontwerp, technische uitwerking en esthetische begeleiding tijdens de uitvoering. Tevens hebben wij de selectie voor de leveranciers van meubilair (zowel los als vast) begeleid en beoordeeld. Het project is LEED silver gecertificeerd.

 

ONTWERPMOTIVATIE

Het ontwerp van Boston Scientific omvat de transformatie van een traditioneel cellenkantoor naar een kantoor met open werkplekken. Er zijn een aantal ingrediënten die het concept versterken. De verschillende verdiepingen zijn fysiek met elkaar gekoppeld door bij de entree in het midden van het gebouw over alle lagen multifunctionele ontmoetingsplekken te creëren. Daarnaast zijn de vergaderruimtes vlak naast de open werkplekken gesitueerd, maar op zo’n manier dat ze de open werkplekken niet storen maar zelfs afschermen van de drukste verkeersaders. Ook in de overige gebouwstructuur is meer transparantie in het gebouw gebracht door verticale verbindingen te maken over de diverse kantoorlagen. Op deze wijze beantwoordt het ontwerp aan de vraag van de klant om meer interactie en efficiëntie in de organisatie te brengen. Deze ambitie is nog verder door gevoerd door een brug te slaan tussen de twee verschillende culturen in het bedrijf, namelijk de kantoormedewerkers en de productiehalmedewerkers. De scheidingsas tussen productiehal en het kantoor is uitgevoerd in glas waardoor middels het ontstane zichtcontact de teamspirit optimaal wordt gestimuleerd.