CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

Witmakersstraat 10

6211 JB Maastricht

+31 (0) 6 52 77 92 63 
info@chrispachen.nl

STUUR EEN BERICHT

©2019 CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

1/16

DANONE

Opdrachtgever

Danone


Omvang

22000m², 450 werkplekken
 

Locatie

Utrecht

Danone richt zich binnen dit gebouw op het ontwikkelen van nieuwe producten voor baby en medische voeding. Het project is gecertificeerd met BREEAM excellent.
In gelaagdheden van grof naar fijn legt het interieur verbindingen tussen de onzichtbare abstracte wereld van research en de subtiliteit in de missie van de gebruikers. 
Binnen de transparante en rationele architectuur biedt het interieur een efficiënte, inspirerende en warme werkomgeving.

Een brede uitnodigende met hout beklede trap leidt vanaf de entree naar de tevens met hout beklede plazaruimte op de eerste verdieping. Deze plazaruimte verbindt de twee atriaruimtes en geeft overzicht op de daarboven gelegen laboratoria en de kantoren met hun kleurrijke entrees. 
De plaza is ontworpen als een park, een ruimte die verleidt tot wandelen en verbinden. De ruimte kan grote bijeenkomsten faciliteren, maar biedt in het dagelijks gebruik vooral een diversiteit  aan open en beschutte plekken voor verblijf, lunch en werk. Aan de plaza liggen naast de coffeebar en restaurant de verschillende vergaderruimten waarvan enkele op prikkelende wijze zijn vormgegeven. 
De kantoren zijn opgedeeld volgens het principe van “villages”, dorpen rond het centrale en gemeenschappelijke park. Deze villages zijn ingedeeld met een gelaagdheid in de plattegrond. Zij hebben een centrum bij de kleurrijke coffeecorners, een teamzone en een stiltezone. De kantoren zijn van de levendige plaza afgescheiden door de overlegruimtes die enkel toegankelijk zijn vanuit de plaza. Op deze wijze zijn optimale condities ontstaan voor een efficiënte en stimulerende werkomgeving. 

Een van de bijzondere onderdelen in dit gebouw is het sensorium. Hier worden de nieuwe producten voorgelegd aan en geproefd door extern publiek. Voor dit moment van ‘first contact’ zijn speciale proefcocoons ontwikkeld en naast de entree, zichtbaar van buitenaf geplaatst. Door deze cocoons als solitaire elementen los van elkaar met tussenruimte te plaatsen ontstond er ook voor de sensoriummedewerkers een optimale en aangename werkplek.