top of page

DE LIFT

Opdrachtgever

-


Omvang

-

 

Locatie

-

 

Lift is een tafel die met mensen kan meebewegen, dynamiek uitstraalt en daarmee uitnodigt tot overleggen en werken. TNO onderzocht al in 2008 de zit-sta-vergadertafel en kwam tot de conclusie dat door actiever te vergaderen we in Nederland 10 miljard per jaar kunnen besparen. Vergaderingen worden korter en creatiever door te gaan staan. Het rendement is hoger. De LIFT tafel is een alleskunner. Rondom zijn er kleppen in het blad voorzien waaronder ruimte bestaat om naar believen elektra en data punten op te nemen. Ook de accu van de laptop kan hierin opgeborgen worden.

De doordachte splitsing tussen constructie en bladen geeft totale vrijheid in de uitvoering van de tafel. Er is keuze uit een tussenliggend of opliggend blad. Daarnaast is de tafel in  diverse uitvoeringen en in verschillenden afmetingen verkrijgbaar. De LIFT tafel is de eerste grootformaat tot stahoogte verstelbare tafel die ook stabiel is. Zelfs in de maatvoering van 240x240cm is hij met vier poten stabiel op stahoogte.

De maatvoering van het tafelprogramma is rechtstreeks afgeleid van de maatvoering die we aantreffen in kantoorgebouwen waarbij vormen van Het nieuwe Werken of andere open kantoorlandschappen gerealiseerd worden. Als standaard wordt de tafel geproduceerd in maten van 140x180cm, 140x240cm, 240x240cm en zelfs 240x360cm is mogelijk. Maar door de modulaire opbouw van de tafel kan deze ook in andere formaten gemaakt worden. Doordat de tafel traploos elektrisch verstelbaar is voldoet ze voor een groot deel aan de Arbo-voorschriften van een standaard werkplek. Daarmee kan dit programma gecombineerd gebruikt worden en levert daarmee een essentiële nieuwe bijdrage aan een duurzame kantoorinrichting.

 

Chris Pachen: ‘’De kracht van het ontwerp zit er voor mij in dat de vorm duidelijk iets vertelt over de functie van de tafel. Zoals in een levend wezen de spieren en zenuwbanen zijn opgenomen in de lichaamsdelen die bewegen en kracht uitoefenen, zo zijn in het frame de motoren, data- en elektravoorzieningen volledig geïntegreerd.’’

 

Meer informatie? Kijk op de website van Vepa

bottom of page