top of page

LEEUWENBORGH / ROH GROEP

Opdrachtgever

Leeuwenborgh / ROH Groep 


Omvang

-

Locatie

Maastricht

Leeuwenborgh is een van de grootste onderwijsinstellingen van Limburg, met ruim 11.000 deelnemers en ruim 1.000 personeelsleden. Vanuit locaties in de regio’s Sittard-Geleen en Maastricht verzorgt Leeuwenborgh het reguliere beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie voor Westelijk Zuid-Limburg.

Uit een agglomeraat van traditionele en introverte onderwijsgebouwen, gescheiden door een openbare weg, is door Jan Decker van AGS architecten één architectonisch en onderwijskundig geheel ontworpen. Aan 3 zijden zijn bouwdelen gehandhaafd, gerenoveerd en middels bruggen verbonden met een centraal geplaatst  nieuw bouwdeel “de ellips”.
Binnen deze Ellips, de nieuwe entree van het complex, liggen op de begane grond de praktijkruimten gesitueerd. De diverse units hebben hun “thuisbasis” in de rustiger gelegen perifere bouwdelen terwijl in de kern (de ellips) centrale en publieke voorzieningen gehuisvest zijn. Rond een binnenplein, dat als een winkelstraat vormgegeven is liggen de centrale balie, het studie-infocentrum, de beautysalon, de kapsalon en een restaurant. 
De eerste verdieping en de brede loopbruggen zijn geheel ingericht als gemeenschappelijk open werkgebied. Het interieur van dit open studielandschap is in het verlengde van de filosofie achter de architectuur vormgegeven. Het centrum kent veel dynamiek terwijl naar de buitengevels toe meer ruimte voor rust en concentratie bestaat. 

 

*Dit project is gerealiseerd onder verantwoording van Chris Pachen bij AGS Architecten en Planners BV.

 

 

bottom of page