top of page
1/14

MEETBENCH TUBE/SPACE

In mijn ontwerpen heb ik constant de drang multifunctionele dingen te ontwerpen en daarmee te inspireren en gedrag vrijer te maken.

Het meubel bestaat in hoek en rechte vorm en is tafel en bank. Het provoceert en inspireert tot een eindeloos scala aan gebruik. De MEETBENCH TUBE is stoer, de MEETBENCH SPACE is chique. De uiteindelijk gewenste uitstraling kan zelf worden ingevuld met een scala aan bekledingsstoffen. Combineer , speel , een of meerdere delen. Gebruik het als zitje, bank of vergaderopstelling. Of kijk er gewoon naar……

Basis van het ontwerp lag in uitdaging een overlegsituatie van meer dan 10 personen anders vorm te geven. De keuze moet dan vaak gemaakt worden een grote gesloten vergadertafel of tafels in een kring te plaatsen. De grote tafel is star, niet aanpasbaar en komt erg formeel over. De kring moet voorzien worden van vaak lelijke schaamschotten en je kijkt gezamenlijk naar een verloren open ruimte in het midden. Vergaderen en overleg hoeft niet altijd in traditionele setting maar vaak is er behoefte aan een minder formele en lossere setting  waarbij meer dynamiek in ons overleggedrag leidt tot meer werkplezier en resultaat.

De bank in de binnenkant van de MEETBENCH geeft aanleiding tot ander gedrag. De bank verteld al dat de verloren ruimte functioneel wordt, De drempel wordt lager in de kring te stappen, sterker nog , het nodigt uit er in te gaan zitten.

Een oase van mogelijkheden ontstaat door het meubel modulair te maken.  Rechte delen en hoekdelen zijn eindeloos te combineren. Los te gebruiken of verrassende opstellingen mee te maken.

Plaats het solitair als SPACE in notenfineer bekleed met crèmekleurig stof of leder als zitje ontvangstmeubel. Of als bank op een open overlegplek op kantoor. Maak hem stoer in TUBE met lichte eiken bekleed en fel gekleurde stof en plaats hem in een studielandschap in een universiteit of hogeschool.  Maak een vergaderopstelling en haal na de introductie de opstelling uit elkaar om in groepjes te werken. Vul een raadzaal is die tevens als trouwzaal gebruikt kan worden.

 

bottom of page