CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

Witmakersstraat 10

6211 JB Maastricht

+31 (0) 6 52 77 92 63 
info@chrispachen.nl

STUUR EEN BERICHT

©2019 CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

1/9

ROC NIJMEGEN

Opdrachtgever

ROC Carolus Nijmegen, NS vastgoedontwikkeling BV


Omvang

30.656m²

Locatie

Nijmegen

Het gebouw kent in zijn programmatische opzet een duidelijk verschil tussen begane grond en de verdiepingen.
Op de begane grond zijn zoveel mogelijk "praktijkruimten" aan een brede binnenstraat gesitueerd. Onder andere vinden we hier een schoonheidssalon, grand café, boekenshop, kinderopvang, fitnesscenter, reiswinkel, bakkerswinkel en kruidenierszaak samen met het studielandschap en studentensteunpunt. Een groot gedeelte van deze winkels worden geëxploiteerd door externe commerciële partijen en leveren zo voor de studenten van het ROC een inspirerende, stimulerende en realistische praktijkomgeving door hier te werken.
In de “straat” van het atrium zijn op pleinen zitobjecten vormgegeven als gevallen scherven uit de gevel. Pu vormen zijn afgewerkt met een signaalrode polyester-coating en dienen niet alleen als informeel  “straatmeubilair” maar dragen door hun sterk sculpturale karakter extra bij aan de verblijfswaarde in dit complex.

De loopbruggen welke tussen de verschillende bouwdelen hangen zijn ingericht met in ‘pu-schuim’ vormgegeven lounge banken en lees- of werktafels. Op deze wijze vormen zij een directe verbinding tussen de dynamiek van de plaza, het scala aan studiewerkplekmogelijkheden in het complex. Van dynamisch tot stilte voor concentratie.

De studielandschappen waarmee de verdiepingen zijn ingevuld tonen steeds meer overeenkomsten met kantoorinrichtingen. Solitaire concentratiewerkplekken wisselen elkaar af met teamplekken, werkruimten en informele werkplekken. De inrichting is ingevuld met door ons ontwikkelde standaardmodellen en modulair in een steeds afwisselende setting, afgestemd op de behoefte van de betreffende gebruikersgroep, te gebruiken.
Wij hebben gekozen het niveau van de inrichting en materialisatie op te tillen tot een bepaalde chique waarmee respect getoond wordt aan de gebruiker. Overtuiging van ROC is dat hierdoor ook van de studenten een inspirerende en positieve houding gestimuleerd wordt. Dit vertaald zich in de zorgvuldige vormgeving van vaste, losse en praktijkruimte inrichtingen als ook in de materialisatie van het casco.

 

*Dit project is gerealiseerd onder verantwoording van Chris Pachen bij AGS Architecten en Planners BV.