CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

Witmakersstraat 10

6211 JB Maastricht

+31 (0) 6 52 77 92 63 
info@chrispachen.nl

STUUR EEN BERICHT

©2019 CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

1/14

SOCIALE VERZEKERINGS BANK

Opdrachtgever

Sociale Verzekerings Bank


Omvang

2600m² BVO en huisvesting voor 950 medewerkers

 

Locatie

Hoofdkantoor te Amstelveen

 

De opdracht van de Sociale Verzekerings Bank betrof het “moderniseren van de werkomgeving“  van haar ca. 3.200 werknemers verspreid over haar 9 vestigingen door heel Nederland. 
De hoofdopdracht bestond uit modernisering van het hoofdkantoor te Amstelveen met een omvang van 2600m² BVO en huisvesting voor 950 medewerkers waaronder de Raad van Bestuur.
De opdrachtgever had als typisch voorbeeld van een krimpende (semi)overheidsinstelling duidelijk behoefte aan veel flexibiliteit voor de indeling van haar kantooromgeving. Het ontwerp voor de kantoren voorziet hier volledig in door een sterk modulair opgebouwd afbouwpakket van vloerafwerkingen, systeemwanden en vaste plafondsystemen. Het modulaire van dit pakket sluit daarmee ook naadloos aan op de architectuur van het gebouw van Bonnema.
De identiteit van de organisatie is vertaald in een creatieve laag, ontwikkeld in dialoog met de gebruikers. Items als het kleurgebruik in de foto’s uit de huisstijl, de namen van alle Nederlanders als privacy strook op de glazen wanden en de foto’s uit eigen omgeving op de lockers maken dat dit kantoor onmiskenbaar SVB is. 
De flexibele kantoorindeling is ingevuld met diverse typen werkplekken volgens de principes van “het nieuwe werken” en een midden zone met informele overlegplekken. De werkplekken en veel overlegplekken zijn tot stahoogte verstelbaar.
Direct gekoppeld aan de meest dynamische verkeersas van het gebouw en als overgang naar spreekkamers en werkvloer zijn per laag centrale ontmoetingspleinen ontworpen met lockers, garderobes, postvakken, printcorners, koffievoorzieningen en informele overlegplekken. 
Centraal gelegen in het gebouw is een vergadercentrum gerealiseerd. Door de verkeersas hier langs de gevel te leggen kon een diversiteit aan (prettige) afmetingen in vergaderruimten in het bestaande smalle bouwdeel gerealiseerd worden.
Het Bedrijfsrestaurant is als multifunctionele werk en verblijfsruimte ingericht met stapelbaar, schakelbaar en/of makkelijk verplaatsbaar meubilair. De ruimte vormt zo de huiskamer van het gebouw, met een (verrijdbare) tafel, een grote lamp en een bank van formaat. 

 

*Dit project is gerealiseerd onder verantwoording van Chris Pachen bij AGS Architecten en Planners BV.