CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

Witmakersstraat 10

6211 JB Maastricht

+31 (0) 6 52 77 92 63 
info@chrispachen.nl

STUUR EEN BERICHT

©2019 CHRISPACHEN INTERIEURARCHITECTEN

1/8

WATERSCHAP RIVIERENLAND

Opdrachtgever

Waterschap Rivierenland


Omvang

 12.500m², 400 werkplekken

 

Locatie

Tiel

 

Voor de nieuwbouw van Waterschap Tiel hebben wij vanaf casco tot eindresultaat het gehele interieur onder handen genomen. De identiteit van het Waterschap Rivierenland te Tiel: stoer, eerlijk, degelijk, betrouwbaar, betrokken is vertaald in de materialisatie door toepassing van pure eerlijke en vooral  duurzame materialen in de afwerking en interieur van dit gebouw. De balustrades zijn van blauwstaal met een blanke coating en doen denken aan stalen rompen van vrachtschepen. De vloer van het restaurant, grenzend aan het terras bij de vijver, is uitgewerkt als een scheepsdekvloer met donkere biezen. Puurheid en appelleren aan de wereld van het waterschap is ook zeer duidelijk terug te vinden in de uitwerking van de cockpits (concentratiewerkplekken) welke als solitaire units in de middenzone van het kantoor zijn gepositioneerd. De wanden van deze units zijn ingevuld met materialen als echte rivierstenen, vlechtschermen, zandzakken, foto's van microben, echte planten en een compositie van vaktermen, woorden.

Op deze wijze is een rechtstreekse link gelegd tussen het werk "in het veld" en de kantooromgeving van de waterschapmedewerkers. Zij vormen zo een inspirerende aankleding voor het verder in rustige tinten uitgewerkte kantoorlandschap. Door de markering in de vloerbedekking is voor de medewerker aan te geven op welke positie hij zich in het gebouw bevindt. In een open kantooromgeving met flexibele werkplekken zijn immers geen traditionele deurbordjes of bewegwijzering aan te brengen.
De rijke historie en cultureel erfgoed van het Waterschap Rivierenland te Tiel is in het interieur op een aantal cruciale plekken tot uiting gebracht. Zo is de grote vergaderzaal waar de Heemraad haar zetel heeft, voorzien van vitrage met daarin op subtiele wijze prints van de wapens van de rechtsvoorgangers van het waterschap en op de als meerpaal vormgegeven sokkels staan kristallen hensbekers te fonkelen. Zo zijn de iconen uit het verleden aanwezig bij de te nemen beslissingen voor de toekomst.
Op de fronten van de lockerruimten zijn oude landkaarten geprint. Hierdoor heeft elke medewerker op zijn lockerdeurtje een eigen stukje werkgebied van het waterschap gekregen.

 

*Dit project is gerealiseerd onder verantwoording van Chris Pachen bij AGS Architecten en Planners BV.